Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Letní roamingový seriál – 3. díl: Vydejte se s námi do vzdálených destinací Zóny 3

V posledním díle našeho letního roamingového seriálu zavítáme do vzdálenějších destinací, které již spadají pod Zónu 3. Pokud je vašim cílem Thajsko, Vietnam, Filipíny, Spojené arabské emiráty nebo bližší Tunisko či Maroko, je tento díl určen právě vám. 👍

Pokud byste tápali, do které Zóny zařadit právě tu vaší dovolenou, přehled všech států najdete na www.gomobil.cz/roaming, kde zároveň zjistíte, jak je to s voláním, SMS a daty.

Jak je to s voláním, SMS a daty v zóně 3

Pokud se nacházíte v některé ze zemí Zóny 3, nacházíte se v podobné situaci, jako v Zóně 2 a neplatí pro vás žádné volné ani neomezené minuty, SMS nebo data. Dobrá zpráva je, že vyznat se v roamingových cenách v Zóně 3 je velice jednoduché. Pro všechny tarify GoMobil platí stejné ceny. Už v minulém díle jsme vás upozornili na zpoplatněné příchozí hovory v Zóně 2, stejně tak očekávejte poplatek za příchozí hovor v Zóně 3.

📞 Odchozí hovory: 70 Kč / min.
📞 Příchozí hovory: 50 Kč / min.
💬 Odchozí SMS: 19 Kč
📷 Odchozí MMS: 26 Kč
Výsledek obrázku pro wifi Internet: 348 Kč / MB

Uvedené ceny neplatí u roamingovcýh volání na prémiová čísla, zelené linky, mezinárodní čísla s prefixem 0800, tyto hovory jsou zpoplatněny dle sazebníku sítě, z níž byl hovor uskutečněn. V případě, že jste v některé z destinací Zóny 3 a voláte domů do Čech, je váš hovor účtován podle Zóny 3. Pokud byste si volali mezi sebou v Zóně 3, pro oba hovory budou účtovány dle roamingové ceny Zóny 3.

Vyúčtování roamingu provádíme po obdržení informací od příslušného roamingového operátora. Z tohoto důvodu může dojít ke zpoždění vyúčtování roamingu až o 3 měsíce od data uskutečnění hovoru.

V Zóně 3 se budete nacházet, i když budete na moři nebo na horách, kde se váš telefon může připojit přes satelitní vysílače. A to i v případě, že se budete plavit po moři např. v Chorvatsku, které jinak spadá do Zóny 1. O vstupu do jiné Zóny budete vždy upozorněni prostřednictvím SMS zprávy.

Předplacenka

Chcete-li cestovat v Zóně 3 s Předplacenkou, je potřeba si před odjezdem požádat o povolení roamingu. Ten můžeme povolit při splnění dvou bodů:

➡️ Váš kredit je v současné chvíli alespoň 300 Kč
➡️ Sdělíte nám své kontaktní a identifikační údaje

Pro povolení roamingu nás kontaktujte.

Na co se nás často ptáte?

Jaký je rozdíl mezi volání do zahraničí a volání ze zahraničí?
Nacházíte-li se svou SIM kartou GoMobil v zahraničí a voláte na libovolné telefonní číslo (české s předvolbou +420 nebo i zahraniční číslo s jinou předvolbou), jedná se vždy o roamingové volání za cenu uvedenou v roamingové části ceníku. To samozřejmě platí i pro odesílání SMS. Pokud jste se SIM kartou doma v Česku a voláte na zahraniční telefonní číslo, jedná se o zahraniční volání dle Ceníku volání do zahraničí.
Jak zjistím, zdali mám aktivní roaming i pro Zónu 3?
Informaci naleznete v detailu své služby v Samoobsluze. Pokud u vaší služby máte nastaveno „Žádné omezení pro roaming“, můžete roamingovat po celém světě. Budete-li chtít roaming zablokovat, stačí přenastavit na možnost „Zamezen jakýkoliv roaming“.​
Jak je to s nastavením dat v roamingu?
Data v roamingu můžete mít buď neaktivní (k internetu se v zahraničí vůbec nepřipojíte), nebo aktivní. Nastavení naleznete ve své Samoobsluze. Pro Zónu 3 vám doporučujeme data vypnout. Přeci jen ceny za jeden přenesený megabajt nejsou natolik příznivé (s tím my bohužel nic nezmůžeme) a vyúčtování by vás mohlo nemile překvapit.
Koupil jsem si Roamingový datový baliček na cestování, který jsem při dovolené v Řecku nevyužil. Mohu jej vyčerpat v Thajsku?
Roamingový datový balíček na cestování je určen pouze pro Zónu 1 a to po dobu 30 dní od jeho aktivace. Odjedete-li do některé ze zemí Zóny 3, zatímco máte datový balíček na cestování aktivní, v Zóně 3 budou vaše data automaticky blokována.
Zaplatil jsem si okružní plavbu Středozemním mořem. Jaké pro mě platí ceny?
Pokud budete trávit dovolenou na moři (nebo na horách), může se váš telefon připojit přes satelitní vysílače. Ty ale spadají do Zóny 3 a jsou účtovány výrazně vyšší cenou. O vstup do jiné Zóny budete sice informováni SMS, ale budete-li na moři, doporučujeme data zcela vypnout.
Chci odcestovat na měsíc do Vietnamu. Co mi doporučíte, abych tam mohl datovat levněji?
Pokud se chystáte vycestovat na delší dobu do některé z destinací, které spadají do Zóny 3 a chcete v zahraničí využívat internet v mobilu, máme pro vás dva tipy:

  1. Místní restaurace, kavárny a bary mají většinou Wi-Fi – stačí se jen obsluhy zeptat na heslo.
  2. Podívejte se před odletem na nabídky místních předplacených SIM karet. Po příletu do dané země se zastavte v trafice, obchodu nebo u prodejního automatu přímo na letišti a vyberte si SIM kartu podle svých potřeb. Většina operátorů nabízí předplacené karty s datovými balíčky, které můžete využít například pro oblíbené aplikace jako je WhatsApp nebo Messenger. Jakmile kredit spotřebujete, můžete si často snadno dobít online.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *