Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Velké srovnání tarifů na míru od 7 operátorů

Podle čeho si vybíráte tarif? Je to standardní nabídka na webu nebo doporučení od přátel či rodiny? Nebo opravdu máte přesný přehled o tom kolik minut, SMS a dat spotřebujete za měsíc? Pokud patříte do té poslední skupiny, pak vám padne jako ulitý právě tarif na míru.

Ale kteří operátoři jej nabízejí a kolik vlastně stojí? Prozkoumali jsme nabídky ostatních poskytovatelů a porovnali je mezi sebou. Samozřejmě jsme si dovolili připojit i náš nejoblíbenější Tarif NA MÍRU. Nebudeme vyhlašovat vítěze ani poražené a finální názor necháme na vás. Přeci jen každému vyhovuje něco jiného.

 

1/5 Kdo tarif na míru nabízí a co o něm říká

Co je to vlastně tarif na míru? To může být první otázka, která nám vyvstává na mysl. Protože neexistuje žádné platné pravidlo, nastavili jsme, že operátor musí nabízet alespoň padesát různých kombinací minut, SMS a dat. V tabulce se můžete podívat, kteří operátoři vám nabídnou konfigurátor, kde si sami nastavíte počet minut, SMS a dat.

Nenajdete mezi nimi ani jednoho síťového operátora (O2, T-Mobile, Vodafone). Proč? U tarifu na míru zákazník prakticky nepřeplácí zbytečně to, co nepotřebuje, a to pro velké operátory není asi dostatečně obchodně zajímavý člověk.

Operátor Co o něm říkají Využívá sítě
99mobile „Tvůj vysněný tarif“ T-Mobile
Czech Mobile „Sestavte si tarif a začněte šetřit“ Vodofone
EriMobile „Vše pro Vaše telekomunikace“  T-Mobile / Vodafone
GoMobil „Měňte tarif klidně každý měsíc“ T-Mobile
Mobil od ČEZ „Vyberte si sami, co je pro vás nejlepší“ O2
Skyfone „Vlastní tarif si můžete sestavit kombinací základních tarifů“  Vodafone
Voocall „Nastavte si svůj vlastní tarif“ T-Mobile

2/5 Jak si lze tarif nastavit

Všichni operátoři mají společnou jednu velkou výhodu – tarif si nastavíte přesně podle sebe. Ale kolika způsoby si můžete navolit Volání, SMS a Data? Odpověď najdete v tabulce.

Operátor Volání SMS Data
99mobile 5 4 6
CzechMobile   7 4 7
EriMobile       3 4  13
GoMobil 5 5 7
Mobil od ČEZ 5 5 5
Skyfone 6 3 4
Voocall 5 4 9

3/5 Závazky a smlouva

U tarifů na míru jsme se také mrkli na smluvní vztahy. Na jak dlouho je smlouva,jestli existuje sleva při smlouvě na dobu určitou a jak dlouho trvá výpovědní lhůta. K tomu jsme ještě připojili informaci o způsobu účtování. Na vaši peněženku má totiž dopad i to, jestli vám operátor počítá hovoru po vteřinách nebo minutách.

🗓️ Smlouva na dobu určitou (se závazkem)

🍀 Smlouva na dobu neurčitou (bez závazku)

👏 1+1 = účtování po vteřinách

👆 60 + 1 = první minuta účtovaná celá, poté po vteřinách

Operátor         Smlouva Sleva   Výpověď Účtování
99mobile    🍀  1 měsíc  60 + 1
Czech Mobile    🍀 1 měsíc  60 + 1
EriMobile   🗓️  20 Kč 1 měsíc  1 + 1
GoMobil  🍀 / 🗓️  35 Kč 1 měsíc  60 + 1
Mobil od ČEZ  🍀  neuvedeno  60 + 1 / 1 + 1
Skyfone   🍀 1 měsíc  60 + 1
Vocall  🍀  neuvedeno  60 + 1

4/5 Nadstandardní balíčky

Až doteď jsme porovnávali pouze základní nastavení tarifů. Někteří operátoři vám ale k základnímu tarifu mohou nabídnou pár vychytávek díky kterým můžete volat, psát a datovat ještě levněji.

99mobile 

Tento operátor vám k základnímu nastavení tarifu na míru nabízí neomezené volání ve vlastní síti za 100 Kč.

Czech Mobile  

Czech Mobile vám dává navíc vybrat z několika druhů balíčků volání a SMSkování ve vlastní síti. V nabídce je 100 / 200 minut ve vlastní síti, 100 / 200 SMS ve vlastní síti a také neomezené volání ve vlastní síti.

EriMobile

K základnímu nastavení tarifu Panter Freedom nabízí neomezené volání ve vlastní síti za 99 Kč.

GoMobil

K oblíbené kombinaci 150 minut a 50 SMS do všech sítí dostanete neomezené volání a SMS v síti GoMobil zdarma. Ve standardní nabídce naleznete také balíček neomezené volání ve vlastní síti za 99 Kč k libovolné kombinaci minut, SMS a dat. Pro neomezenkáře je v nabídce i neomezené volání a SMS do úplně všech sítí.

Mobil od ČEZ

Mobil od ČEZ vám nabízí neomezené volání buď do všech sítí v ČR nebo podle toho, kterou preferujete nejvíc (O2, T-Mobile, Vodafone, ČEZ). Neomezenka do sítě ČEZ vás vyjde na 100 Kč, do sítí ostatních síťových operátorů (O2, Vodafone, T-Mobile) 300 Kč. Pokud zvolíte neomezené volání do úplně všech sítí, přičtěte si k základnímu nastavení tarifu 400 Kč.

Skyfone

Skyfone vám nenabídne klasický konfigurátor, ale k základnímu balíčku SKY SIMPLE si pak vyberete podle aktuálních balíčku minut, SMS a dat. Další rozšíření k tomuto tarifu nenabízí a budete-li chtít např. volání v rámci rodinu, musíte přejít na jiný tarif v nabídce.

Voocall

Pokud si u operátora ke standardnímu nastavení tarifu zvolíte neomezené volání ve vlastní síti, přičtěte si k základní ceně 115 Kč. Navíc pokud se budete chtít připojovat k LTE internetu (když vám nestačí 3G), připlatíte si za tuto službu 15 Kč měsíčně.

 

5/5 Cenové srovnání

Každého zajímá samozřejmě cenové srovnání. U tarifů na míru to není tak snadné jako u neomezenky, ale přesto jsme pro vás srovnání připravili. Pro porovnání cen si vytvořme dvě fiktivní osoby – Gitu a Matyáše.

Gita chce tarif jedině bez smlouvy (závazků) a ví, že potřebuje minimálně 100 minut za měsíc. SMSky neposílá vůbec a na chat jí stačí 150 MB. Matyáš klidně uzavře smlouvu na dobu určitou (například rok) a ví, že potřebuje 100 minut, 50 SMS a 1GB dat. Jak jim tarify na míru vycházejí? A na kolik by je takový tarif přišel?

Operátor Gita Matyáš
99mobile 219 Kč / měsíc 409 Kč / měsíc
CzechMobile    208 Kč / měsíc 473 Kč / měsíc
EriMobile tarif není bez smlouvy 440 Kč / měsíc
GoMobil 195 Kč / měsíc 370 Kč / měsíc
Mobil od ČEZ 220 Kč / měsíc 340 Kč / měsíc
Skyfone 209 Kč 555 Kč / měsíc
Voocall 305 Kč / měsíc 540 Kč / měsíc

Výpočty ceny:

99mobile
Výpočet ceny tarifu pro Gitu obsahuje 100 minut, 0 SMS a 150 MB dat. Výpočet pro Matyáše je 100 minut, 50 SMS a 1 GB dat.
Czech Mobile
Výpočet ceny tarifu pro Gitu obsahuje 100 minut, 0 SMS a 150 MB dat. Výpočet pro Matyáše je 100 minut, 50 SMS a 1 GB dat.
EriMobile
Gita o nabídku tohoto operátora nemá zájem, protože nabízí pouze tarify se smlouvou na dobu určitou. Výpočet pro Matyáše je 60 minut, 50 SMS a 1 GB dat se smlouvou na 12 měsíců.
GoMobil
Výpočet ceny tarifu pro Gitu obsahuje 100 minut, 0 SMS a 150 MB dat. Výpočet pro Matyáše je 100 minut, 50 SMS a 1 GB dat se smlouvou na rok. Díky tomu má nárok na slevu 35 Kč ze základní ceny tarifu.
Mobil od ČEZ
Výpočet ceny tarifu pro Gitu obsahuje 100 minut, 0 SMS a 200 MB dat. Výpočet pro Matyáše je 100 minut, 50 SMS a 1 GB dat.
Skyfone
Výpočet ceny tarifu pro Gitu obsahuje 100 minut, 0 SMS a 150 MB dat. Výpočet pro Matyáše je 100 minut, 100 SMS a 1,2 GB dat.
Vocall
Výpočet ceny tarifu pro Gitu obsahuje 100 minut, 100 SMS a 150 MB dat s LTE internetem. Výpočet pro Matyáše je 100 minut, 100 SMS a 1 GB dat s LTE internetem.

A jaké jsou vaše potřeby? Proklikejte si sami weby všech zmíněných operátorů a budeme samozřejmě rádi, když začnete Tarifem NA MÍRU na www.gomobil.cz.

Prosba na závěr

Je potřeba brát v potaz, že uvedené informace nemusí být zcela aktuální, neboť u mobilních operátorů dochází dnes a denně k mnoho změnám včetně aktualizace cen. Pokud byste objevili nějaké nesrovnalosti, napište nám to na marketing@gomobil.cz a my dáme vše do pořádku.

Poslední aktualizace
28. 2. 2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *