Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nejlepší aplikace zdarma, které vám usnadní život

Ulehčete si život. Vybrali jsme pro vás 12 nejlepších android aplikací, které by vám rozhodně neměly chybět v telefonu. A jako bonus jsou všechny zdarma. Tak je neváhejte vyzkoušet. Navíc potěšíme i majitele iPhonů, většina z těchto aplikací je totiž dostupná i v App Store.

Audify Player

Vše si dáme hezky podle abecedy a začneme přehrávačem, který používá přes 50 milionů uživatelů a kterému nechybí ve výbavě nic, co byste potřebovali. Spíše naopak. Nabízí několik barevných témat, komplexní ekvalizér, možnost řazení podle několika kategorií a umí si poradit i s automatickým stažením obrázků alb k vašim songům. Nabízí samozřejmě i vytváření vlastních playlistů ale také rychlé nastavení vyzvánění přímo z přehrávače. Navíc potěší i čeština. Pár reklam na vás během používání vyskočí, ale není to nic rušivého, zvláště když se dá aplikace používat i na pozadí.

Audify je jedním z nejlepších přehrávačů audia pro Android i iOS.
Zobrazit v obchodě Play

Duolingo

Ideální aplikace pro všechny, kteří se chtějí zdokonalit ve znalostech cizích jazyků, ale třeba nemají čas či přebytečné finance na to, aby se mohli zúčastnit klasických placených kurzů. Sami tvůrci říkají, že pokud se chcete učit španělsky, francouzsky, německy, portugalsky, italsky nebo anglicky rychlou, zábavnou cestou a zdarma, není lepší volba než Duolingo. Nejsou úplně skromní, ale musíme jim dát za pravdu. Stejně jako přes 100 milionů dalších uživatelů, kteří si už aplikaci do dnešního dne stáhli.

Duolingo patří mezi nejoblíbenější aplikace pro učení cizích jazyků.
Zobrazit v obchodě Play

Kalorické Tabulky

Aplikace Kalorické tabulky je určena pro každého, kterému není jedno, co konzumuje. Umožňuje každodenní evidenci energetického příjmu a energetického výdeje pomocí záznamu všech snědených potravin a provedených fyzických aktivit do jídelníčku. Samozřejmostí je i výpočet doporučené energetické bilance v kaloriích nebo v kilojoulech. Hubnutí, nabírání svalů, nebo jakákoli dieta bude pak mnohem efektivnější. Nechybí ani denně aktualizovaná databáze energetických a nutričních hodnot potravin dostupných v ČR.

Pokud chcete mít přehled o tom, co jíte, kalorické tabulky jsou nutnost.
Zobrazit v obchodě Play

Kimbino – Letáky a katalogy

Lákají vás akce v obchodech, ale otravují vás klasické papírové letáky? Tak si dejte na vaši poštovní schránku informaci, že si nepřejete vhazovat letáky a stáhněte si aplikaci Kimbino. Najdete v ní všechny letáky známých obchodníků v elektronické podobě. Je to o dost šetrnější k životnímu prostředí a hlavně máte připravené všechny akce přímo ve vaší kapse kdykoliv k nahlédnutí. Navíc nechybí ani funkce vyhledávání, takže během chvilky zjistíte, kde všude mají třeba váš oblíbený prací prostředek v akci. Jistě je ale nutné zmínit, že pro správné fungování nejenom aplikace Kimbino je zapotřebí mít tarif s datovým balíčkem nebo být připojen na WiFi.

Dejte sbohem papírovým letákům s aplikací Kimbino.
Zobrazit v obchodě Play

Microsoft office

Ne vždy máte při ruce notebook či počítač, abyste si mohli v klidu přečíst dokument, či ho přímo upravit. V takových případech vám skvěle poslouží kancelářský balíček Office, který je, světe div se, na mobilní zařízení zcela zdarma. Můžete si také vybrat, který z programů potřebujete a nemusíte tak instalovat celý kancelářský balíček. Stáhnout si tak můžete například jen Word nebo Powerpoint. Na velké psaní to sice není, ale menší úpravy zvládnete s přehledem i na svém mobilu.

Klasika, která je zdarma dostupná i na telefony. Nechybí ani Powerpoint.
Zobrazit v obchodě Play

Počasí & Radar: výstrahy

Velmi komplexní aplikace pro předpověď počasí. Samozřejmostí je aktualizování údajů podle polohy, přesná předpověď po hodinách i meteoradar. Jak název napovídá, tak nechybí ani výstrahy před nebezpečným větrem nebo třeba náledím. Alergiky zase potěší pylové zpravodajství. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou i aktuální snímky z webkamer a zajímavé články nejen s teplotními rekordy. Jediné, co musíte překousnout je přítomnost reklam. Ale za tu komplexnost to rozhodně stojí.

Jedna z nejlepších aplikací pro předpověď počasí. Jen musíte překousnout pár reklam.
Zobrazit v obchodě Play

Shazam

Už jste někdy slyšeli hrát písničku a nemohli jste si za žádnou cenu vzpomenou na její název či jejího interpreta? Nebo jste ji slyšeli poprvé a líbila se vám tak, že byste si ji rádi dohledali? Shazam to za vás vyřeší. Stačí být připojen na datech či wi-fi, zaznamenat pár vteřin z písně a pomocí desítek algoritmů určí, co že to právě posloucháte. Díky tomu pak můžete objevit nové umělce, texty, videa i playlisty. O popularitě Shazamu hovoří i fakt, že už zaznamenal víc než miliardu instalací a má jedno z nejvyšších možných hodnocení.

Jedna z nejstahovanějších aplikací na světě. Nutnost pro milovníky hudby.
Zobrazit v obchodě Play

Stocard

Vracíme se opět k nakupování, tentokrát prostřednictvím aplikace Stocard, která vám umožní si virtuálně uložit všechny vaše klubové karty. Můžete je tak nechat v bezpečí domova a nemusíte si jimi zbytečně zatěžovat peněženku. Konkrétní kartu pak u pokladny jen naskenujete z obrazovky telefonu. Aplikaci v současné době využívá přes 60 milionů uživatelů po celém světě. Lákadlem jsou i různé exkluzivní nabídky spojené s vašimi oblíbenými obchody, jejichž kartičku jste si do aplikace naskenovali.

Díky aplikaci Stocard můžete nechat klasické věrnostní karty doma a ušetřit tak místo v peněžence.
Zobrazit v obchodě Play

Tento nákupní seznam

Ano, opravdu se tato aplikace takto jmenuje. A je opravdu užitečná. S tímto nákupním seznamem zapomene na nepřehledné seznamy na papíře. Vše funguje online, takže dochází k neustálé synchronizaci a vše se dá sdílet s kýmkoliv si budete přát. Seznam má velkou databázi, ze které můžete jednotlivé položky přidávat nebo můžete vkládat vlastní. Také můžete vytvářet vlastní recepty, které následně přeměníte v nákupní seznamy. Vše je samozřejmě v češtině.

Pryč s papírovými nákupními seznamy. Teď frčí ty online.
Zobrazit v obchodě Play

Total Commander – file manager

Pokud si chcete v telefonu udělat pořádek, není ideálnější pomocník, než Total Commander. Možná si ho pamatujete ještě z dřívějších verzí Windows, kdy se také jednalo o nutnost, pokud jste chtěli mít pořádek v souborech a složkách. Co si vymyslíte, to zvládne. Mazání, přejmenování, kopírování, komprimování, rozbalování a tak bychom mohli pokračovat hodně dlouho. Nechybí ani ikonické zobrazení ve dvou panelech pro usnadnění práce. A jako bonus je aplikace zcela bez reklam.

Klasika, kterou zná mnoho uživatelů už z dob Windows 95. Pro pokročilou správu souborů v telefonu těžko najdete lepší aplikaci.
Zobrazit v obchodě Play

Video Player – Prehravac Videa

Název sice není vůbec originální, ale jedná se o video přehrávač všech známých i neznámých formátů a možná i těch, které se teprve chystají. A recenze tomu také odpovídají, jen těžko byste našli přehrávač s lepším hodnocením. Aplikace kromě samotného přehrávání až ve 4K rovněž zajišťuje ochranu vašich soukromých videí před smazáním nebo neoprávněným sledováním, pokud vaše zařízení používají jiné osoby. A mimo jiné dokáže přehrát i poškozené soubory.

V telefonu přehraje opravdu vše i poškozené soubory.
Zobrazit v obchodě Play

Waze

A zakončíme to na cestách. Navigací jsme už vyzkoušeli hodně, ale stejně jsme se nakonec vždy vrátili právě k Waze. A zřejmě nejsme sami. Populární navigaci do auta měsíčně aktivně používá přes 150 milionů uživatelů. Aplikace je jednoduchá, přehledná a v češtině, nabízí velké množství nastavení a hlavně funguje v reálném čase, kdy ihned reaguje a upozorňuje na změny v dopravě na vaší trase. Hlášení navíc mohou přidávat sami uživatelé, takže se včas dozvíte o nebezpečném výmolu, odstaveném vozidle či dokonce o policejní hlídce.

Oblíbená aplikace pro navigaci by neměla chybět v žádném telefonu.
Zobrazit v obchodě Play

 

Využívejte váš telefon naplno a pořiďte si tarif s daty od GoMobil. Můžete pak poslouchat oblíbenou hudbu kdekoliv budete chtít, ušetřit za každodenní nákupy nebo se vyhnout policejní hlídce výmolům v silnici 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *