Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Letní roamingový seriál – 2. díl: Poznejte s námi volání v Zóně 2

V prvním díle našeho letního roamingového seriálu jsme vám odtajnili, jak je to s roamingem v Zóně 1 (EU a EEA). Druhý díl nás provede taji volání, SMSkování a datování v zemích, které spadají do Zóny 2. Mezi nejznámější představitele této skupiny patří Egypt, Kypr (Severokyperská turecká republika), Švýcarsko, Turecko a země bývalé Jugoslávie – Černá Hora, Srbsko, Bosna a Hercegovina či Albánie.

Pokud byste tápali, do které Zóny zařadit právě tu vaší dovolenou, přehled všech států najdete na www.gomobil.cz/roaming, kde zároveň zjistíte, jak je to s voláním, SMS a daty.

Jak je to s voláním, SMS a daty v zóně 2

Pokud se nacházíte v některé ze zemí Zóny 2, neplatí pro vás žádné volné ani neomezené jednotky minut, SMS nebo dat. Vyznat se v roamingových cenách v Zóně 2 je jednoduché. Pro všechny tarify GoMobil platí stejné ceny. Zatímco v Zóně 1 se již neplatí za příchozí hovory, v Zóně 2 tento příplatek najdete.

📞 Odchozí hovory: 37 Kč / min.
📞 Příchozí hovory: 19,30 Kč / min.
💬 Odchozí SMS: 11 Kč
📷 Odchozí MMS: 18 Kč
Výsledek obrázku pro wifi Internet: 80 Kč / MB

Uvedené ceny neplatí na roamingové volání na prémiová čísla, zelené linky, mezinárodní čísla s prefixem 0800, tyto hovory jsou zpoplatněny dle sazebníku sítě, z níž byl hovor uskutečněn. V případě, že v roamingu voláte na zahraniční telefonní číslo, je váš hovor účtován dle roamingových cen podle vzdálenější zóny (např. voláte-li ze Zóny 2 na zahraniční číslo spadající do Zóny 3, bude váš hovor účtován dle roamingové ceny Zóny 3).

Vyúčtování roamingu provádíme po obdržení informací od příslušného roamingového operátora. Z tohoto důvodu může dojít ke zpoždění vyúčtování roamingu až o 3 měsíce od data uskutečnění hovoru.

Pokud se v rámci své dovolené budete pohybovat na moři nebo na horách, může se váš telefon připojit přes satelitní vysílače. Ty ale spadají do Zóny 3 a jsou účtovány výrazně vyšší cenou. A to i v případě, že se budete plavit po moři v Turecku, Egyptě nebo na Kypru. O vstupu do jiné Zóny budete vždy upozorněni prostřednictvím SMS zprávy.

Předplacenka

Chcete-li cestovat v Zóně 2 s Předplacenkou, je potřeba si před odjezdem požádat o povolení roamingu. Ten můžeme povolit při splnění dvou bodů:

➡️ Váš kredit je v současné chvíli alespoň 300 Kč
➡️ Sdělíte nám své kontaktní a identifikační údaje

Pro povolení roamingu nás kontaktujte.

Na co se nás často ptáte?

Jaký je rozdíl mezi volání do zahraničí a volání ze zahraničí?
Nacházíte-li se svou SIM kartou GoMobil v zahraničí a voláte na libovolné telefonní číslo (české s předvolbou +420 nebo i zahraniční číslo s jinou předvolbou), jedná se vždy o roamingové volání za cenu uvedenou v roamingové části ceníku. To samozřejmě platí i pro odesílání SMS. Pokud jste se SIM kartou doma v Česku a voláte na zahraniční telefonní číslo, jedná se o zahraniční volání dle Ceníku volání do zahraničí.
Jak zjistím, zdali mám aktivní roaming i pro Zónu 2?
Informaci naleznete v detailu své služby v Samoobsluze. Pokud u vaší služby máte nastaveno „Žádné omezení pro roaming“, můžete roamingovat po celém světě. Budete-li chtít roaming zablokovat, stačí přenastavit na možnost „Zamezen jakýkoliv roaming“.​
Jak je to s nastavením dat v roamingu?
Data v roamingu můžete mít buď neaktivní (k internetu se v zahraničí vůbec nepřipojíte), nebo aktivní. Nastavení naleznete ve své Samoobsluze. Pro Zónu 2 a Zónu 3 vám doporučujeme data vypnout. Přeci jen ceny za jeden přenesený megabajt nejsou natolik příznivé (s tím my bohužel nic nezmůžeme) a vyúčtování by vás mohlo nemile překvapit.
Koupil jsem si Roamingový datový baliček na cestování, který jsem při dovolené v Chorvatsku nepoužil. Mohu jej vyčerpat v Turecku?
Roamingový datový balíček na cestování je určen pouze pro Zónu 1 a to po dobu 30 dní od jeho aktivace. Odjedete-li do některé ze zemí Zóny 2 nebo 3, zatímco máte datový balíček na cestování aktivní, v Zóně 2 a 3 budou vaše data automaticky blokována.
Chci odletět do Egypta na delší dobu. Co mi doporučíte, abych tam mohl datovat levněji?
Pokud se chystáte vycestovat na delší dobu do některé z destinací, které spadají do Zóny 2 nebo 3 a chcete v zahraničí využívat internet v mobilu, máme pro vás dva tipy:

  1. Místní restaurace, kavárny a bary mají většinou Wi-Fi – stačí se jen obsluhy zeptat na heslo.
  2. Podívejte se před odletem na nabídky místních předplacených SIM karet. Po příletu do dané země se zastavte v trafice, obchodu nebo u prodejního automatu přímo na letišti a vyberte si SIM kartu podle svých potřeb. Většina operátorů nabízí předplacené karty s datovými balíčky, které můžete využít například pro oblíbené aplikace jako je WhatsApp nebo Messenger. Jakmile kredit spotřebujete, můžete si často snadno dobít online.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *