Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Datová SIM karta a co všechno umí

Datová SIM karta je účastnická identifikační karta, která bezpečně uchovává údaje potřebné k identifikaci a ověření účastníka v síti a přístupu k datům. Díky ní můžete být připojeni k internetu prakticky kdekoliv, třeba i v pralese. Víte co všechno datová SIM karta GoMobil umí a jak vám může pomoci?

Datová SIM karta je technicky obyčejná SIM karta jako každá jiná. V ničem se neliší. Rozdíl je pouze v tom, že pojem „Datová SIM karta“ se používá pro označení situace, kdy u mobilního operátora máte aktivní tarif, jehož součástí jsou pouze data. Ze SIM v takovém případě nelze volat ani smskovat. Pokud byste ale chtěli z datové SIM karty udělat SIM, z které volat a smskovat lze, pak stačí pouze změnit volbu tarifu. Nemusíte měnit SIM kartu jako takovou.

Kde se datová SIM karta nejvíc hodí?

EET pokladny, chytré hodinky, fotopasti, modem na zahradu, chatu, chalupu nebo USB modem k notebooku na cesty – to jen jen pár příkladů, kde se vám datová SIM karta určitě neztratí.

Datová SIM karta se hodí především do zařízení, ze kterých není nutné volat (nebo to ani nejde). Typickým příkladem může být EET pokladna nebo notebook. Méně jasnou odpověď můžeme dostat například u chytrých hodinek, které mají slot na SIM kartu. V takovém případě se do nich může použít pouze datová SIM a hodinky se připojí k internetu, ale můžete využít i SIM kartu se standardním tarifem a z hodinek by v tu chvíli bylo možné i volat. Samozřejmě ne všechny chytré hodinky takové funkce podporují. Podobný příklad je u Fotopastí, kde vám může stačit například datová SIM karta, ale některé fotopasti nabízejí možnost odeslání obrázku pomocí MMS a na tu potřebujete již klasický tarif, který umožní odesílání SMS/MMS zpráv.

Pokud se nechcete spoléhat na připojení vaší EET pokladny k WiFi nebo dokonce nemáte takové připojení k dispozici, je datová SIM karta v pokladně ideálním řešením. Ve většině případů vám postačí pouze tarif s velmi malými daty, například 100 MB na měsíc, neboť data odesílaná prostřednictvím EET pokladny jsou o velmi malých objemech. Potřebujete vědět víc o EET? Připravili jsme pro vás srovnání EET řešení od našich spolehlivých partnerů.

Datovou SIM kartu lze vložit do USB modemu, který připojíte k notebooku nebo si můžete koupit samostatně fungující modem na SIM kartu. Díky tomu si vytvoříte Wi-Fi na chatě, zahradě nebo v autě.

TIP: My máme v prodeji LTE Wi-Fi modem TP-LINK M7200

Kolik dat zakoupit?

Je to jen na vás. U nás si můžete vybrat z datových tarifů od 150 MB do 10 GB. Menší objemy dat se hodí na občasné vyřízení emailů a přečtení zpráv. Jakmile ale přehrajete video, data si rychle vyčerpáte. Na takové to domácí brouzdání proto doporučujeme tarify s 1 GB dat a vyšší.

TIP: Věděli jste, že 75 % zákazníků vystačí 1 GB dat?

Díky naší přehledné Samoobsluze můžete každý měsíc sledovat kolik dat jste vyčerpali a kolik vám ještě zbývá. Navíc si v ní snadno data dokoupíte nebo změníte na míru, podle vašich představ. A klidně každý měsíc jinak, záleží jen na vás.

Jediná SIM karta s režimem spánku

Používáte internet na chatě nebo na zahradě jen v létě? Máme pro vás tip! Uspěte na zimu svou službu až na 6 měsíců a šetřete tak své výdaje. Uspání služby znamená, že vaše SIM karta není aktivní a nelze ji využívat. Službu vám nezrušíme, jen ji až na 6 měsíců uspíme.

➡️ Jednorázový poplatek za uspání SIM karty je jen 100 Kč.

Během této doby si můžete SIM kartu kdykoliv probudit zpět nebo opakovaně prodlužovat šestiměsíční režim spánku a šetřit tak své výdaje.

Získat datovou SIM kartu je jednoduché, stačí jen vyplnit krátkou objednávku na našem webu. Nemáte čas? Nevadí, nechte si zavolat. Rádi vám pomůžeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *