Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Lokality na focení. Aneb nejlepší místa pro mobilní fotografii

Inspirace pro výběr lokací na focení není jen o zachycení vizuální krásy, ale také o objevování příběhů a atmosféry každé lokality. V tomto článku vám představíme místa v České republice, která jsou úžasná a dechberoucí pro výlet za fotkou. Navíc doporučíme instagramové profily, které se zaměřují na tyto lokality, abyste mohli získat inspiraci pro své další fotografické dobrodružství.


Kam za přírodními krásami a západem slunce

Jizerské hory:

Horské pásmo na severu České republiky je malebnou oblastí bohatou na přírodní krásy a jedinečné fotomotivy. Rozmanitý terén nabízí fascinující kontrasty od hustých lesů a horských luk po skalnaté vrcholky a průzračné potůčky.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @jizerskehory

@jizerskehory

 


Víte, že GoMobil je nově i na Instagramu? Sledujte nás, ať vám neutečou žádné novinky.


České Švýcarsko: 

Národní park na severu České republiky je rájem pro přírodní nadšence a fotografy. Skalnaté útvary, rozsáhlé lesy a malebná údolí tvoří jedinečné a působivé scenérie, které přitahují fotografy z celého světa.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @bohemian_switzerland

@bohemian_switzerland

Kam za lesním tajemnem

Národní Park Šumava:

Tato oblast v jižních Čechách je známá svými rozsáhlými lesy, které vytvářejí nepřekonatelnou atmosféru klidu a míru. Šumava je ideální pro fotografování přírodních scenérií a malebných krajin.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @fotimesumavu

@fotimesumavu

Krkonoše:

Nejvyšší pohoří v České republice nabízí rozmanité fotografické možnosti. Rozlehlé lesy a impozantní vodopády vytvářejí nezapomenutelné zážitky a inspirující fotografické motivy.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @stanislav.stefan

@stanislav.stefan

Kam za vrcholky hor

Jeseníky:

Tato oblast v Moravskoslezském kraji je plná malebných horských hřebenů, rašelinišť a průzračných jezer. Jeseníky nabízejí bohatou paletu fotogenických scén a inspirativních motivů pro každého.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @martin_falusi

@martin_falusi

Beskydy:

Tato horská oblast na východě Moravy je bohatá na divokou přírodu a malebné scenérie. Beskydy nabízejí nekonečné možnosti pro fotografování, od úchvatných výhledů z vrcholků hor po pohádkové lesy zahalené v mlze.
Doporučené lokace:
@martin.rawas_landscape

Kam za městskými skvosty

Praha:

Hlavní město České republiky je bohaté na historii, kulturu a architekturu. Staré město, mosty přes Vltavu a moderní architektura nabízejí nekonečné možnosti pro inspirativní a působivé fotografie.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @davvanc

@davvanc

Další tipy má Instagramový profil: @irena_dolezalova_photograpgy

@irena_dolezalova_photograpgy


Český Krumlov:

Toto historické město s malebnými uličkami a středověkým zámkem je zapsané na seznamu UNESCO a nabízí nekonečné možnosti pro fotografování.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @ceskykrumlovofficial

@ceskykrumlovofficial

Olomouc: 

Historické město na Moravě láká fotografy svou jedinečnou atmosférou a krásou. Historické budovy a malebné parky nabízejí mnoho inspirativních fotomotivů.

Doporučené lokace:

Instagramový profil: @panda_foto

@panda_foto

Instagramový profil @vylet_za_fotkou se chlubí skvělými fotografiemi a dokumentuje výlety po celé České republice i za jejími hranicemi. Prohlédněte si jeho snímky a nechte se inspirovat!

@vylet_za_fotkou

Sdílejte své zážitky

Rádi bychom vás vyzvali, abyste s námi sdíleli své výlety a fotografie, které zachytíte vaším mobilem. Inspirace je všude kolem nás a společně můžeme objevovat krásy světa.


Líbil se vám článek? Sledujte nás nově i na Instagramu.

Fotí váš mobil tak, aby tyto krásy opravdu zachytil? Zkoukněte nabídku mobilů v našem e-shopu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *