Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nové datové balíčky na cesty, aneb roaming u GoMobil v roce 2024

S létem přichází i plánování zahraničních cest. V článku si přečtete aktuální informace o našich roamingových službách platné od července 2024. Naše novinky a zlevněné datové balíčky na cesty vám umožní bezstarostně surfovat, ať už cestujete po EU nebo do vzdálenějších destinací.

Co je nového?

  • Nové zvýhodněné balíčky pro Zónu 2
  • Levnější datové balíčky pro Zónu 1

Zóna 1 (EU a EEA)

Cestujete do zemí EU a EEA? Ty zahrnují všechny státy Evropské unie a tři další státy Evropského hospodářského prostoru (EHP) – Island, Lichtenštejnsko a Norsko. Výjimkou jsou pouze Švýcarsko, Turecko a severní Kypr, které do této zóny nespadají. Pokud se nacházíte v Zóně 1, můžete svůj mobilní tarif využívat stejně jako doma. To znamená, že za příchozí a odchozí hovory, SMS a datové služby nebudete platit žádné dodatečné poplatky. Do Zóny 1 spadá i Velká Británie, přestože již není členem EU.

Máte-li aktivní balíček neomezeného volání nebo SMSkování v síti GoMobil (ať už v rámci tarifu nebo jsme vám jej aktivovali jako odměnu za doporučení), je třeba počítat s tím, že platí pouze pro naši českou sít. Jste-li v zahraničí, nejste momentálně připojeni k naší síti, ale k síti zahraničního operátora. Proto provolané volné minuty a odeslané SMS budete čerpat z balíčků volných jednotek. Pokud takový balíček nemáte nebo jste ho již vyčerpali, pak za každou minutu a SMS zaplatíte jednotkovou cenu stejně jako v ČR. Více naleznete v aktuálně platném ceníku.

Novinka od července 2024 – Levnější datové balíčky pro Zónu 1.

Výsledek obrázku pro wifi Internet: 19 Kč/100MB
Výsledek obrázku pro wifi Internet: 39 Kč/500MB
Výsledek obrázku pro wifi Internet: 59 Kč/1GB

TIP: Pro aktivaci datového balíčku v Zóně 1 nemusíte chodit do Samoobsluhy. Balíček si můžete aktivovat zasláním SMS ve tvaru: EU100, EU500 nebo EU1GB na telefonní číslo 4343.

Chcete-li cestovat v Zóně 1 s naší předplacenou sim kartou, nezapomeňte si před odjezdem požádat o povolení roamingu. Ten můžeme povolit při splnění těchto podmínek:

➡️  Váš kredit je v současné chvíli alespoň 300 Kč
➡️  Sdělíte nám své kontaktní a identifikační údaje

Pro povolení roamingu nás kontaktujte.

Zóna 2

V této zóně již nemůžete využít volné ani neomezené jednotky minut, SMS nebo balíčky dat, které využíváte v ČR. Pro všechny tarify GoMobil platí v Zóně 2 stejné ceny. Zatímco v Zóně 1 se již neplatí za příchozí hovory, v Zóně 2 s tímto poplatkem počítat musíte.

📞  Odchozí hovory: 37 Kč/min
📞  Příchozí hovory: 19,30 Kč/min
💬  Odchozí SMS: 11 Kč
📷  Odchozí MMS: 18 Kč
Výsledek obrázku pro wifi   Internet: 80 Kč/MB

Novinka od července 2024 – Nové zvýhodněné balíčky pro Zónu 2.

Výsledek obrázku pro wifi Internet: 299 Kč/500MB
Výsledek obrázku pro wifi Internet: 599 Kč/1,5GB

TIP: Pro aktivaci datového balíčku v Zóně 2 nemusíte chodit do Samoobsluhy. Balíček si můžete aktivovat zasláním SMS ve tvaru: 500R2 nebo 1500R2 na telefonní číslo 4343

Zóna 3

V těchto zemích již nemůžete využít volné ani neomezené jednotky minut, SMS nebo balíčky dat, které využíváte v ČR. I v Zóně 3 platí pro všechny tarify GoMobil stejné ceny.

📞  Odchozí hovory: 70 Kč/min
📞  Příchozí hovory: 50 Kč/min
💬  Odchozí SMS: 19 Kč
📷  Odchozí MMS: 26 Kč
Výsledek obrázku pro wifi   Internet: 348 Kč/MB

Uvedené ceny pro Zóny 2 a 3 neplatí na roamingové volání na prémiová čísla, zelené linky a mezinárodní čísla s prefixem 0800. Tyto hovory jsou zpoplatněny dle sazebníku sítě, z níž byl hovor uskutečněn. V případě, že v roamingu voláte na zahraniční telefonní číslo, je váš hovor účtován dle roamingových cen podle vzdálenější zóny. Voláte-li tak například ze Zóny 2 na zahraniční číslo spadající do Zóny 3, bude váš hovor účtován dle roamingové ceny Zóny 3.

Vyúčtování roamingu provádíme po obdržení informací od příslušného roamingového operátora. Z tohoto důvodu může dojít ke zpoždění vyúčtování roamingu až o 3 měsíce od data uskutečnění hovoru.

Předplacenkou počítejte v Zónách 2 a 3 se stejnými poplatky. Nezapomeňte si stejně jako pro Zónu 1 aktivovat roaming ještě před odjezdem.

TIP: Pokud byste tápali, do které Zóny zařadit destinaci, kam se chystáte, přehled všech států najdete na www.gomobil.cz/roaming, kde zároveň zjistíte, jak je to s voláním, SMS a daty.

Jak zapnout roaming v mobilu?

Chcete-li zapnout roaming ve svém mobilním telefonu, postupujte podle následujících kroků:

Pro Android: Nastavení > Připojení > Mobilní sítě > Datový roaming
Pro iPhone: Nastavení > Mobilní data > Možnosti dat > Datový roaming

Mobil ukazující nastavení. Jak si zapnout datový roaming v mobilním telefonu.

Otázky a odpovědi

  1. Co je to roaming?
    Roaming je služba, která umožňuje používat váš mobilní telefon pro volání, SMS a data v zahraničí v sítích jiných operátorů. Když cestujete mimo domovskou síť svého operátora, automaticky se připojíte k síti místního operátora, který má dohodu s vaším poskytovatelem služeb.
  2. Jak si aktivovat roaming?
    Roaming si můžete aktivovat prostřednictvím Samoobsluhy. Stačí se přihlásit a zvolit sekci „Nastavení služeb“. Alternativně můžete poslat SMS s příslušným kódem pro aktivaci datových balíčků.
  3. Kdy potřebuji roaming?
    Roaming potřebujete, když cestujete do zahraničí a chcete používat svůj mobilní telefon pro volání, SMS a data. Bez aktivovaného roamingu nebudete moci využívat mobilní služby mimo domovskou síť.
  4. Kolik stojí SMS do zahraničí?
    Cena SMS do zahraničí závisí na vaší roamingové zóně. V EU a EEA je cena stejná jako doma. Pro další zóny jsou ceny různé, v Zóně 2 je cena 11 Kč/SMS a v Zóně 3 je cena 19 Kč/SMS .
  5. Kdo platí volání ze zahraničí?
    Při volání ze zahraničí platíte vy za odchozí hovory podle roamingových tarifů. Příchozí hovory jsou v rámci EU zdarma, ale v jiných zónách mohou být zpoplatněny.
  6. Co když budu na okružní plavbě lodí. Jaké pro mě platí ceny?
    Pokud budete trávit dovolenou na moři (nebo na horách), může se váš telefon připojit přes satelitní vysílače. Ty ale spadají do Zóny 3 a jsou účtovány výrazně vyšší cenou. O vstup do jiné Zóny budete sice informováni SMS, ale budete-li na moři, doporučujeme data zcela vypnout.
  7. Co je to EU limit?
    Maximální výše stažených dat v roamingu se řídí EU limitem, který je 1225 Kč bez DPH. Po dotažení tohoto limitu dojde k blokaci dat.

Závěr

S našimi novými balíčky a aktualizacemi roamingových zón od GoMobil bude vaše komunikace v zahraničí jednodušší a nákladově efektivnější. Pro detailní seznam zemí v jednotlivých zónách a více informací navštivte naše stránky GoMobil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *